Current track

Title

Artist


Și de 1 Mai oamenii legii vor fi la datorie

#Postat de on mai 1, 2019

Și de 1 Mai oamenii legii vor fi la datorie

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de „Ziua Internaţională a Muncii”, acționând pentru prevenirea evenimentelor antisociale, descurajarea faptelor ilegale și salvarea de vieți. Se vor lua măsuri suplimentare mai ales în locurile de pelerinaj, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente negative.

În aceste zile peste 970 de poliţişti vasluieni vor acţiona pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 Măsuri speciale vor fi instituite şi pe căile rutiere, în mod deosebit în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre biserici, dar şi pe drumurile naţionale şi europene, acordându-se o atenţie sporită  fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere şi combaterii excesului de viteză.

În fiecare zi, aproximativ 30 de poliţişti rutieri, cu 11 aparate radar vor fi prezenţi pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor europene, naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a combaterii vitezei excesive.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic   – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum și să adoptați în permanență o conduită preventivă la deplasările pe drumurile publice.

Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi conducând sub influența alcoolului.

În cazul în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aveţi cunoştinţă despre comitere unei astfel de fapte, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Cristina Rădulescu


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *