Current track

Title

Artist


S-a aprobat numărul de bilete de tratament balnear pentru 2019

#Postat de on martie 13, 2019

A fost stabilit numărul biletelor de tratament balnear ce poate fi asigurat, la nivel național, în 2019, prin Casa Națională de Pensii Publice. Prin Hotărâre de Guvern, la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, numărul biletelor aprobat este de 59.622, destinația fiind unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.

Biletele vor fi asigurate din suma de circa 335 milioane lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinație.

Pot beneficia de bilete, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, și unor categorii de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Numărului de bilete alocat i se va adăuga și cel contractat cu alți operatori economici interesați, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul în curs.

Solicitările penttru bilete de tratament se depun la Casa Județeană de Pensii Bacău, de pe site-ul instituției, www.cjpbacau.ro, putând fi descărcat deja modelul cererii.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *