Elevii băcăuani trec tot mai des pragul cabinetelor școlare de asistență psihopedagogică
#Postat de Carmen Vintu on martie 13, 2019
Tot mai mulți elevi se adresează cabinetelor de asistență psihopedagogică din unitățile de învățământ în care urmează cursurile, iar problemele pe care profesorii consilieri școlari din aceste cabinete trebuie să le gestioneze sunt tot mai diverse. Anul trecut, peste 9.600 de elevi băcăuani au beneficiat de ședințe de consiliere individuală, numărul ședințelor ridicându-se la peste 13.600. De asemenea, au participat la ședințe de consiliere de grup peste 39.500 de elevi. Printre problemele cu care se confruntă elevii se numără cele legate de cunoașterea de sine, comunicarea cu părinții, bullyng-ul sau dificultăți întâmpinate în desfășurarea actului educațional la clase.
”Vin către cabinetul de asistență psihologică atât elevi care vor să se cunoască mai bine, să-și antreneze noi abilități (de socializare, comunicare, exprimare emoțională), să-și consolideze stima și încrederea in sine, cât și elevi cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu părinți divorțați sau decedați, victime ale bullying-ului, elevi cu dificultăți de relaționare pozitivă, cu dificultăți în achiziția scris-cititului, elevi cu ccerințe educative speciale, elevi care întâmpină probleme în comunicarea cu părinții sau cu co-vârstnicii. De asemenea consiliem părinții și cadrele didactice”, a declarat pentru Mesagerul FM, profesor consilier școlar Celina Toni Ivani, cabinet de asistență psihopedagogică, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din municipiul Bacău.
Tot anul trecut, în județul Bacău, prin cabinetele de asistență psihopedagogică școlare, au primit consiliere individuală și/sau de grup peste 5.800 de părinți, dar și peste 3.000 de cadre didactice.
”În cazul școlii mele, nevoile cele mai mari ale elevilor sunt de ascultare și sprijinire. Își doresc să fie văzuți așa cum sunt – nu prin prisma a ceea ce spun sau fac sau a notei pe care o iau -, să fie acceptați, încurajați și înțeleși de către adulții din preajma lor, dar și de către colegi, a mai spus Celina Toni Ivan, profesor consilier școlar.