Current track

Title

Artist


Neamț: Incendiu la o locuință din comuna Bodești

#Postat de on martie 11, 2019

Neamț: Incendiu la o locuință din comuna Bodești

Astăzi, 11 martie 2019, în jurul orei 17:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din comuna Bodești, localitatea Bodeștii de Jos, înspre Mănăstirea Brădițel.

ISU, Neamț

Astfel, la locul solicitării s-au deplasat 4 echipaje de pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă si SMURD.

 

Nu au fost anunțate victime

 

La locul evenimentului s-a mai deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Se pare că flăcarile s-au propagat, datorită vântului puternic și la o locuință învecinată și la alte anexe.

S-au depus eforturi pentru localizarea si lichidarea incendiului.

Actualizare:

 

Forţele profesioniste, alături de 8 voluntari din cadrul SVSU Bodeşti şi aproximativ 15 cetăţeni, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea tuturor focarelor aproximativ 5 ore.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

 La locuinţa unde s-a produs incendiul – acoperişul locuinţei cu suprafaţa de aproximativ 300 metri pătraţi, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 300 de metri pătraţi de acoperiş de la anexe, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 400 metri pătraţi acoperiş magazie, cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, aproximativ 500 metri pătraţi planşeu din riglă de lemn şi rigips, aproximativ 10 metri cubi lemne de foc, tâmplărie locuinţă şi anexe, aparate electrocasnice, unelte electrice, instalaţia electrică, cca. 70 metri pătraţi parchet din lemn şi aproximativ 400 metri liniari căpriori din lemn.

 La locuinţa învecinată – aproximativ 60 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 120 metri pătraţi acoperiş anexă, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, grajd, o magazie de lemne şi adăpostul pentru animale.

Echipajul de paramedici SMURD de prim ajutor calificat au asistat două persoane (un bărbat 79 de ani şi o femeie 72 de ani) cu atac de panică, victimele refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic al curentului electric de la siguranţele fuzibile defecte”

 

 

Jurnal de Neamț


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *