Current track

Title

Artist


La Cernăuți, dubla cetățenie dăunează grav serviciului

#Postat de on februarie 27, 2019

Ziariștii cernăuțeni anunță că un funcționar de stat din Regiunea Cernăuți a fost eliberat din funcție datorită dublei cetățenii.

Această practică de tip stalinist continuă în țara vecină care îi sancționează pe cei cu dublă cetățenie, ucraineană și română.

Un funcționar al Administrației Raionale de stat Storojineț, regiunea Cernăuți, a fost eliberat din funcție din cauza dublei cetățenii. A fost stabilit faptul că în timpul trecerii frontierei de stat funcționarul din cadrul Administrației raionale Storojineț a prezentat un pașaport românesc – informează BucPress.

Oamenii legii din Republica Ucraina au depistat un caz de deținere a cetățeniei române de către șeful secției pentru problemele  copiilor din cadrul Administrației raionale de stat Storojineț. În conformitate cu legislația Ucrainei, mai precis punctul 2, p. 1 al articolului 87 „Privind Serviciul de stat” funcționarul care deține dubla cetățenie urmează să fie concediat. Persoana din cadrul Administrației raionale de stat Storojineț a fost eliberată din funcție la cererea Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți.

Este regretabil, spunem noi că un stat precum Ucraina care se vrea acceptat în organismele europene, care se vrea separat de sub influența rusească recurge la aceste practici, de tip bolșevico-stalinist. Zilnic, românii din Bucovina de nord duc o luptă surdă pentru păstrarea identității naționale. Și nu se lasă, căci în suflet încă le bate inima de dac.

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *