Current track

Title

Artist


Galerie Foto – 7 elevi bârlădeni prezenți la simpozionul național “ Ambasadorii Unirii”

#Postat de on ianuarie 25, 2019

Emoție și mândrie pentru cei șapte elevi de la Școala Generală “ Episcop Iacov Antonovici “ din Bârlad. Aceștia au fost prezenți joi 24 ianuarie, la Simpozionul Național ,,Ambasadorii Unirii” de la Iași.
Bălan Alexandra a avut o intervenție în plenul simpozionului, cu tema ,, Unirea- năzuința a poporului român”!
După susținerea prelegerii, elevii acompaniați de profesorul Cornel Pleșu au interpretat ,,Cuvântul lui Roată la divan”; de Valeriu Penișoară, “Dacii liberi” iar la final au cântat un potpuriu de melodii patriotice dedicate Unirii. “Simpozionul este organizat anual de Școala Gimnazială “Bogdan P. Hașdeu” din Iași împreună cu Primăria acestui municipiu . Suntem la a patra participare consecutivă fiindca ne dorim ca elevii să simtă și să trăiască aceste momente unice acolo unde s-au desfășurat ele. Este o urmare firească a participării în continuare la aceste evenimente destinate Unirii după participarea la 1 Decembrie la Marea Sărbătoare a Centenarului Unirii cu cei 150 de elevi. Numai așa vom putea educa tânăra generație în spiritul patriotismului național” ne-a declarat profesorul bârlădean Cornel Pleșu.
Elevele care au avut această oportunitate de a fi prezente la acest eveniment sunt Ana Maria Parpalea, Bejinariu Raluca, Călin Maria, Mitu Ancuta, Munteanu Vanessa, Pușcașu Alexia.

Cristina Rădulescu


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *