Current track

Title

Artist


Se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire

#Postat de on ianuarie 22, 2019

Se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire. Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Târgu Neamţ.

Joi, 24 ianuarie 2019, la Casa de Cultură ,,Ion Creangă” din Târgu Neamţ, va avea loc manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române, fapt care marchează împlinirea a 160 de la acest eveniment istoric. Manifestarea va avea loc de la ora 12.00.

Mica Unire de la 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

Cu ocazia Unirii Principatelor Române, primăria Târgu Neamţ, a pregătit un program special dedicat acestei importante sărbători.

 

Astfel, în programul oficial al manifestării, este înclus intonarea Imnului României de către solista Zarina Cozma, un Te deum, Alocuţiuni, momente folclorice oferite de Ştefania Cojocariu şi de către ansamblurile folclorice Ozana, Plăieşii şi Răzeşii, iar în final, Hora Unirii.

Imagini pentru mica unire

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte puţin timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti.

Acest eveniment reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova şi Ţara Românească, într-un Principat Unit.

 

După 160 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie, ne va face să retrăim, din nou, la nivel de poveste, tot ceea ce au făcut strămoşii noştri pentru ce, noi astăzi, denumim a fi, România.

 

Elena-Manuela Ursache


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *