Current track

Title

Artist


Medicament și aliment: Ardeiul iute

#Postat de on decembrie 6, 2018

Medicament și aliment: Ardeiul iute

Ardeiul iute este o specie mult cultivată în scopuri alimentar-condimentare, dar şi în scop medicinal.

ardeiCompoziţie chimică:

Conţine până la 1,5% capsaicinoide (substanţă care imprimă gustul arzător) inclusiv capsaicina, până la 1%, dihidrocapsaicina, nordihidrocapsaicina şi homocapsaicina, pigmenţi carotenoidici care includ capsantina, capsoiubina, alfa şi betacaroten. Mai conține ulei gras, glicozide sterolice respectiv capsicozidele A, B, C, D, 12-15% proteine, vitaminele A şi C şi urme de ulei volatil.

Farmacologie:

Ardeiul iute are acţiune riibefiamă (congestiortantă intensă, dar trecătoare a pielii) şi vasostimulantă, intrând în categoria medicamentelor analgezice topic (local) datorită conţinutului în capsatcinoide şi capsaicină.

Continuarea pe jurnalspiritual.eu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.